Miopia, boala zilelor noastre

Hila Ovidiu

Statul in fata calculatorului, butonarea excesiva a telefonului mobil si chiar privitul la televizor pot duce la miopie. Mai rau este ca in randul copiiilor numarul cazurilor de miopie este in continua crestere. Cei mai buni medici oftalmologi din tara au venit la Sibiu special pentru a dezbate aceasta problema in cadrul unei noi editii a congresului anual al Societăţii Române de Lentile de Contact şi al Societăţii Române de Cornee şi Suprafaţă Ocular organizat de catre Sectia de Oftalmologie a spitalului sibian.

imagesMiopia este o afectiune oculara cu care se confrunta tot mai multi oameni. Specialistii oftalmologi ne expica exact cum se manifesta ea, dar si cum poate fi tratata. Aceasta problema de sanatate este intens dezbatuta in aceste zile la Sibiu. Medicii tin insa sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca in ultimii 10 ani din ce in ce mai multi copii sufera de aceasta afectiune. Doctorii au gasit si o cauza pentru incidenta mare a bolii oculare. Orele petrecute cu ochii in telefon, privitul la televizor si bineinteles utilizarea excesiva a calculatorului sunt cei mai importanti factori care duc la miopie.
Medicii sfatuiesc toti oamenii sa isi faca un control oftalmologic cel putin odata pe an. In acest fel problemele pot fi depistate in faza incipienta si tratate mult mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bagati la "racoare"

5 persoane au fost retinute in ultimele 24 de ore de catre politistii sibieni. In doua cazuri este vorba despre urmariti national pentru executarea pedepsei cu inchisoarea. Celor doi li se adauga si 3 minori suspectati de furt din locuinte. Primul ghinionist a ajuns pe mana politistilor din Selimbar. Este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro