Minitarg in Muzeu

Hila Ovidiu

Sarbatoare traditionala in Muzeul din Dumbrava sibiului, miercuri cu ocazia Sfintei Marii. Acolo cativa mesteri populari vor poposi si ii vor imbia pe vizitatori sa intrei n contact cu tot ceea ce inseamna mestesuguri artistice traditionale. Vorbim aici despre pictat icoane pe sticla si pe lemn, dar si arta tesutului.

Sarbatoarea Sfintei Marii nu avea cum sa nu fie luata in seama si de specialistii in traditii populare. De altfel, din punct de vedere mitologic ziua de 15 august musteste de obiceiuri traditionale. O parte dintre ele pot fi descoperite in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Acolo de dimineata de la ora 10.00 si pana seara la ora 18.00 3 mesteri populari va vor destainui tainele picturii de icoane pe lemn si sticla dar si arta tesutului. Evenimentul de miercuri este doar o avanpremiera la sirul de actiuni ce vor avea loc la finele saptamanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liber de Sfanta Maria

De Sfanta Maria Mare angajatii din sistemul de stat au liber. Asa ca nu va faceti planuri sa va rezolvati problemele pe care le aveti pe la diferite institutii din oras. Si asta pentru ca la majoritatea acestora veti gasi lacatul pe usa. Data de 15 august este declarata prin […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro