Ministrul Agriculturii vrea să înființeze o Agenție de promovare a produselor românești.

Hila Ovidiu

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a anunțat astăzi ca intenționează să înființeze o Agenție de promovare a produselor românești.

Ministrul Daniel Constantin vrea să înființeze o agenție de promovare a produselor românești, în parteneriat public privat.

„România are nevoie să găsească noi piețe de desfacere pentru noi. În primul rând, este o provocare pentru noi să recâștigăm piața internă, în primul rând, dar, odată cu relansarea consumului, creșterea puterii de cumpărare, avem nevoie și de extinderea piețelor. O astfel de Agenție ar putea fi o măsură în sprijinul producătorilor românilor și a produselor românești”, a declarat ministrul

Daniel Constantin, la Conferința Internațională Meat&Milk „Politici de sprijin, retehnologizare, performanță, priorități pentru ieșirea din impas”, care se desfășoară la Poiana Brașov.

Noua entitate va activa pe structura unui parteneriat public-privat (PPP).

„Este adevărat că în acest moment, legea PPP nu funcționează chiar așa cum ne-am dori, dar am încredere că în perioada următoare vom reuși să venim cu acele modificări legislative care să o facă operațională”, a adăugat ministrul Daniel Constantin.

Deschiderea de noi piețe pentru produsele agroalimentare românești reprezintă preocuparea constantă a Ministerului Agriculturii, iar creșterea exporturilor de produse procesate, cu valoare adăugată mare, a fost inclusă și în „Strategia pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar pe termen mediu și lung orizont 2020-2030”, care prevede că, până în 2030, ponderea acestor exporturi să fie de 80% din total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simpozion international de mulinologie gazduit de Sibiu

Campionii internationali in mulinologie isi dau intalnire la Sibiu intr-un simpozion ce va avea loc la Muzeul Astra. Intalnirea va avea loc in perioada 6-14 iunie. Intalnirile cercetatorilor in acest domeniu au loc din 4 in 4 ani. Cea mai mare conferinta de mulinologie desfasurata la nivel mondial va avea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro