MII DE TONE DE SUBSTANȚE PERICULOASE, DE PROTECȚIE A PLANTELOR SAU PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE ÎN 9 LUNI

stiri redactie

De la începutul anului 2020, pentru sănătatea publică, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., polițiștii au desfășurat sute de acțiuni operative, controale, verificări și percheziții pentru sănătatea publică, prin prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităților săvârșite în domeniul explozivilor și substanțelor periculoase. 

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2020, în total, au fost desfășurate 794 de acțiuni operative pe linie de explozivi și substanțe periculoase, 2.249 de controale și 102 percheziții.

Pe parcursul activităților, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 26 de tone de articole pirotehnice și peste 900 de capse de inițiere.

Au mai fost indisponibilizate aproape 2.000 de tone și 2.752 de litri de substanțe periculoase, 522 de tone și 5.206 litri de produse de protecția plantelor, 331 de tone 13.159 de litri de deșeuri periculoase, precum și 7.468 de proiectile.

Din seria acțiunilor naționale, exemplificăm:

Acțiunea națională TOXCONTROL a fost demarată pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităților săvârșite la regimul produselor de protecţie a plantelor și substanțelor utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Acţiunea FOSFINA 2020 – polițiștii au verificat modul de efectuare a operaţiunilor cu produse ce conțin fosfură de aluminiu și cu îngrășăminte cu azotat de amoniu.

Acţiunea FITOS 2020 a fost desfășurată pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, prin prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale sâvârșite la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţia mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - 8 infracțiuni la regimul rutier

În perioada 16 – 18 octombrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 28 de permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare și au aplicat 631 de sancțiuni contravenționale în valoare de 109.000 de lei. Exemple semnificative: Sâmbătă, 17 octombrie a.c., în jurul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro