Mii de petarde confiscate in doar o luna

Hila Ovidiu

Politistii sibieni au confiscat in aceasta iarna aproximativ 7 mii de petarde. Majoritatea provin de la persoane care incercau sa le comercializeze in institutii de invatamant. Comerciantii isi procurau marfa prin intermediul internetului din tari in care articolele pirotehnice cu grad ridicat de risc sunt permise.

In doar cateva saptamanai oamenii legii au confiscat peste 7 mii de articole pirotehnice provenite de la comercianti care le puneau in vanzare fara a avea autorizatie in acest sens. Vanzatorii iliciti isi desfasurau activitatea in apropierea institutiiilor de invatamant, iar in unele cazuri chiar in interiorul acesta. Acestia vizau minorii care sunt mai usor de convins. La noi in tara articolele pirotehnice cu grad ridicat de risc sunt interzise inca din anul 2006. Astfel, cei care vand petarde sau alte tipuri de pocnitori si artificii si le procura personal sau prin intermediul internetului din tarile vecine unde vanzarea acestora este nereglementata de lege. Comerciantii de articole pirotehnice interzise de lege sunt sanctionati cu inchisoare de la 3 luni la un an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale la restaurante si pensiuni

Cei care au ales pentru petrecerea de Revelion restaurante si pensiuni pot sa manance linistiti tot ceea ce li se pune pe masa. Inspectorii OPC alaturi de cei de la Directia de Sanatate Publica au controlat mai toate unitatile de profil. Acestia s-au asigurat ca mancarea este tinuta inconditii optime […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro