Miercurea alarmelor: semnal de prealarma aeriana

Miercurea alarmeleor a pus in miscare tot judetul inca odata. Semnalul emis la mijlocul acestei saptamani a fost pentru prealarma aeriana. Sirenele vor suna din nou in prima zi de miercuri a lunii viitoare. Cei de la ISU spun ca aceste teste sunt facute pentru a obisnui populatia cu semnalele de alarmare publica.

Daca e miercuri si e inceput de luna, suna alarmele! Sistemul de monitorizare a sirenelor din intreaga tara este in functiune de mai bine de un an de zile si se pare ca nu se va incheia curand. In cursul  zilei de miercuri alarmele au indicat prealarma aeriana.

Sistemul romanesc de alarmare a populatiei are 4 tipuri de alarma sonora. Este vorba despre alarma aeriana, alarma la dezastre, prealarma aeriana si incetarea alarmei.

In caz de alarma aeriana sirena va suna de 15 ori cu semnale de 4 secunde fiecare cu 4 secunde de pauza intre ee. In cazul alarmei la dezastre sirena emite 5 sunete a cate 16 secunde fiecare. Prealarma aeriana este compusa din 3 sunete a cate 32 de secunde fiecare iar incetarea alarmei se traduce prin emiterea unui sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu o durata de 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

35 de suspiciuni de gripa

Gripa continua sa faca  victime la Sibiu. In ultma saptamana au fost raportate 35 de diagnostice de afectiuni compatibile cu gripa. Nu s-au recoltat insa probe de detectie cu laboratorul a virusului gripal. Celelalte probe care mai erau in lucru au fost declarate negative. Numarul cazurilor de afectiuni compatibile cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro