Mieii, prea scumpi pentru sibieni

Hila Ovidiu

In pragul sarbatorilor pascale, carnea de miel si-a facut deja aparitia pe tarabele din Piata Cibin. Sibienii trec de la tejghea la tejghea si se intereseaza despre pretul carnii, insa nu prea se incumeta sa cumpere. Deocamdata, un kilogram de carne miel costa 25 de lei. Oamenii spun ca daca mielul nu se va mai ieftini pana de Sarbatori, cel mai probabil se vor lipsi de aceasta delicatesa pana acum nelipsita de la masa de Pasti.

In acest an carnea de miel ar putea deveni un lux pentru multi sibieni. Indiferent de religie sau de momentul in care sarbatoreste Invierea Domnului, fiecare crestin si-ar dori sa poata pune pe masa de Pasti preparatele traditionale din carne de miel. Putini insa vor reusi acest lucru. In Piata Cibin, carnea de miel de vinde cu 25 de lei  kilogramul, iar cea de ied cu 28. In acest conditii, multi sibieni vor inlocui mielul cu carnea de porc, vitel, pasare sau peste. Comerciantii insa sunt optimisti, si se asteapta la vanzari de abia de saptamana viitoare. Cumparatorii insa, asa putini cum sunt, prefera sa priveasca deocamdata si sa faca calcule. Multi promit ca vor reveni pentru a cumparat macar 1-2 kilograme de carne de miel, dar altii sunt hotarati sa renunte definitiv la miel in favoarea unor sortimente de carne mai ieftina. Pretul din acest an a depasit si cele mai pesimiste asteptari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prefectul sarbatorit de Ziua Mondiala a Sanatatii

Ziua Mondiala a Sanatatii sarbatorita cu mare fast la Sibiu. Medici aflati la pensie, autoritati locale si multi alti membri ai Clubului 60+ si-au dat intalnire inca de la primele ore ale diminetii pentru a marca asa cum se cuvine evenimentul. Una dintre surprizele zilei a fost prezenta prefectului Horatiu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro