MESSIAH

stiri redactie

Duminică, 15 decembrie 2019, Corul Bach din Sibiu împreună cu o orchestră de cameră şi patru solişti vocali, va interpreta prima parte a oratoriului Messiah de Georg Friedrich Händel, la Biserica Reformata din strada Mitropoliei, nr.9. 

Această primă parte relatează istoria vestirii și nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ca un cadou pentru public, concertul se încheie cu vestitul Halleluja, compus de Händel pentru încheierea părţii a doua a oratoriului.
Îşi vor da concursul soprana Melinda Samson şi mezzosoprana Elisa Gunesch din Sibiu, tenorul Nicolae Simonov din Bucureşti şi basul de origine olandeză Auke Kempkes din Elveţia. Orchestra de cameră va interpreta pe instrumente baroce, pentru a reda cât mai fidel sunetul original al lucrării.
Un mic compromis va fi necesar din perspectiva amplorii evenimentului: datorită faptului că spaţiul frumoasei biserici reformate nu este suficient de mare pentru a găzdui un public numeros, concertul va fi susţinut de două ori: cu începere de la ora 16:00 şi de la ora 18:00, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane interesate să trăiască experienţa acestei impresionante bijuterii muzicale.  
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se pot ridica începând din 09.12.2019 din sacristia Bisericii Evanghelice, Piața Huet 1, iar în seara concertelor la Biserica Reformată din str. Mitropoliei nr. 9.

Proiectul “Concert de Crăciun: Messiah” este cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

NOU CAZ DE PPA

Un nou caz de Pestă Porcină Africană (PPA) a fost confirmat la un porc sacrificat într-o gospodărie din Săcel. Prefectul Maria Minea a convocat, astăzi, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, pentru a aproba programul de măsuri pentru combaterea focarului de PPA. Proprietarul porcului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro