Mesaj de sarbatori

Hila Ovidiu

Chibzuinta, constiinta si iubire fata de aproapele. Acestea sunt sfaturile pe care le da IPS LAurentiu Streza in pastorala din acest an. Mitropolitul Ardealului se arata ingrijorat de felul in care sunt copiii educati in ziua de astazi dar si de numarul mare de divorturi din ultima perioada.

Dincolo de urarile specifice sarbatorilor de iarna si indemnurile de a le fi aproape celor dragi si mai cu seama celor sarmani IPS Laurentiu Streza a avut si cateva semnale de alarma de tras in cadrul pastoralei din acest an. Primul dintre ele se adreseaza parintilor care sunt indemnati sa nu isi lase copiii nesupravegheati. Aici sunt “atinse” daca putem spune asa si posturile de televiziune care dau programe cu tenta antisociala la ore la care cei mici sunt adesea in fata televizorului. Inalt Prea Sfintia Sa Mitropolitul Ardealului da si cateva exemple in acest sens. Mitropolitul Ardealului indeamna spre iubire si chibzuinta atunci cand vine vorba de propriile odrasle. Parintele Laurentiu Streza mai este ingrijorat si de ceea ce in ziua de astazi a devenit institutia familiei. Mitropolitul se arata foarte ingrijorat de numarul mare de divorturi. Acesta este de parere ca oamenii trebuie sa isi intoarca fata spre Dumnezeu. Inalt Prea Sfintia sa spune ca din pacate cele mai multe acte pe care le semneaza sunt cele legate dezlegarile de divort. In ceea ce priveste mumarul mare de divorturi IPS spune ca de vina este si statul care intr-un fel incurajeaza actul separarii familiilor. Ca o rezolvare a problemelor matrimoniale Prea Fericitul Parinte indeamna credinciosii catre Biserica si catre Dumnezeu. Toti credinciosii sunt invitati ca in ziua de Craciun sa participe la slujba dedicata Nasterii Domnului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Crestinii au mers la Biserica in dimineata Craciunului

Mii de credinciosi au umplut in ziua de Craciun bisericile din oras. Cea mai cautata insa de crestini a fost Catedrala Mitropoliei. Si cei care nu au ajuns inca la slujbele din ziua Nasterii Mantuitorului mai au o sansa. Liturghii se oficiaza si in cea de-a doua sau a treia […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro