Medicii de familie si-au reluat activitatea de zi cu zi

Hila Ovidiu

Medicii de familie au protestat timp de doua zi le si au refuzat sa prescrie retete in relatia cu Casa pentru a forta renegocierea contractului cadru. Optimisti, doctorii spun ca sunt siguri ca semnalul lor de alarma a fost inteles si pana la 1 iulie, data de la care ar intra in vigoare noul contract, toate doleantele lor vor fi rezolvate.

Vineri si luni medicii de familie au spus “pas” retetelor compensate. Prin gestul lor au incercat sa traga un semnal de alarma cu privire la contractul cadru despre care, spun doctorii, nu poate fi semnat. Din cursul acestei zile cabinetele de medicina familiala si-au reluat insa activitatea in regimul normal si si-au prelungit programul de consultatii pentru a se asigura ca vor pleca multumiti acasa toti pacientii.

Reprezentantii Societatii Nationale de Medicina de Familie solicita cresterea alocarii procentului financiar cu 12 la suta, retragerea de la publicare a contractului cadru in aceasta forma si realizarea unuia nou pe baza consultarilor cu reprezentantii doctorilor si recunoasterea dreptului de negociere pe legislatia care le reglementeaza activitatea medicilor de familie.

Medicii de familie din intreaga tara sustin ca nu mai pot accepta finantarea deficitara din sistemul medical romanesc si ca au obosit de atatea disfunctionalitati si birocratie nejustificata in sectoarele sistemului medical. Acestia mai spun ca prin noul contract cadru se ingradeste accesibilitatea pacientilor la serviciile medicale. La toate aceste doleante se adauga si cele legate de cardul de sanatate sau neplata serviciilor medicale in sectorul medicinei de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Copiii proveniti din familii dezbinate pot pleca din tara cu unul din parinti fara acordul celuilalt

Guvernul a decis! Copiii proveniti din familii despartite pot pleca din tara fara acordul ambilor parinti. Singura conditie este aceea ca parintele cu care pleaca minorul sa fie si cel care detine tutela in urma hotarari judecatoresti definitive. Guvernantii au modificat regimul liberei circulatii pentru parintii care vor sa isi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro