Medic de la Judetean prins cu mita-n buzunar

Hila Ovidiu

Medicul Alexandru Fraticiu de la Spitalul Judetean este cercetat penal pentru luare de mita! Acesta a primit o spaga de 200 de euro pentru efectuarea unei operatii. Doctorul era seful sectiei de gastroenterologie. Cea care l-a denuntat pe medic este o femeie caruia doctorul ii ceruse sumele de 200 de lei si 200 de euro pentru a-i opera mama. Mentionam faptul ca este vorba despre o operatie care in mod normal ar trebui efectuata gratuit, intrand in sarcinile de serviciu ale medicului. Infuriata la culme ca dupa o viata in care a platit asigurare la stat mama ei nu poate beneficia de serviciile medicale care i se cuvin, denuntatoare s-a oprit direct la oamenii legii unde a cerut ajutor. Aceasta le-a povestit politistilor ca a dat spaga 200 de lei si ca urmeaza sa mai dea 200 de euro. Banii au fost marcati iar in 11 februarie a fost pus la cale flagrantul. La acesta au participat ofiteri ai Serviciului Judetean Anticoruptie si un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu. La momentul perchezitiei asupra medicului s-a gasit suma de 200 de euro pe care femeia tocmai ii oferise mita.
Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca este vorba despre un caz izolat si ca vor colabora cu anchetatorii pentru rezolvarea cazului.
„În cazul în care informaţiile comunicate presei de către Parchet se confirmă, apreciem ca este un caz izolat, care nu caracterizează personalul unităţii noastre spitaliceşti. Trebuie să lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul şi să stabilească dacă medicul este sau nu vinovat. Instituţia noastră îşi doreşte şi militează ca toţi angajaţii săi să dea dovadă de o înaltă ţinută profesională, etică şi morală. Nu am tolerat şi nici nu vom tolera astfel de practici. După primirea unei comunicări oficiale din partea Parchetului vom analiza dacă se impune luarea unor măsuri administrative faţă de medicul în cauză. Unitatea noastră va colabora cu organele de anchetă pentru elucidarea acestui caz. „ se arata in comunicarea oficiala emisa de catre Spitalul Judetean Sibiu.
Medicul Alexandru Fraticiu a fost pus sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile insa pana la o noua incadrare a faptei va putea sa mearga la Spital si sa isi desfasoare activitatea medicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sunteti victime ale violentei? Iata ce puteti face!

Violenta in familie este o adevarata problema a societatii romanesti. Zilnic, zeci de copii si sute de mame sunt fictime ale agresiunilor fizice sau verbale. Politistii spun ca nu pot interveni decat daca persoanele vatamate depun plangere. Chiar si asa, este bine de stiut ca, inainte sa fie tratata, violenta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro