Maxim istoric pentru franc

Hila Ovidiu

E jale pentru cei care si-au luat credite in franci elventieni. Moneda a atins in cursul acestei zile un nou prag istoric. Valoarea acestuia a depasit-o pe cea a monedei unice europene.

feDe mai bine de o saptamana francul elvetian da palpitatii celor care in trecut si-au luat credite in aceasta moneda. Si asta pentru ca francul a castigat foarte mult teren in fata leului, a dolarului si chiar a monedei unice europene. Cea mai mare crestere a avut-o insa in aceasta dimineata cand Banca Nationala a Romaniei a cotat francul la un pret mai mare decat cel al monedei euro. In termeni economici, un franc elvetian a costat la primele ore ale diminetii 1,0087 euro. Fata de ziua de miercuri francul a fost in crestere cu 0,98 de bani. Joi este practic fix o saptamana de cand pretul francilor a explodat. Ceva mai norocosi sunt cei care au credite in dolari. Si asta pentru ca dolarul a fost joi in scadere cu 2,68 bani fata de cursul anuntat de BNR miercuri. Recordul dolarului din aceasta saptamana a fost de 3,8989 lei. Si moneda unica a fost in scadere. A pierdut 1,05 bani. Maximul istoric al acestei monede a fost in august 2012 cand cei care a fost cotat la aproape 4,7 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gata la finele anului

Toate cele 3 poduri aflate in lucru la momentul de fata vor fi gata pana finele lui 2015. Anuntul a fost facut de catre primarul Sibiului Astrid Fodor. Pe fiecare dintre cele 2 santiere se lucreaza la foc continuu. Dupa viaductul Mihail Kogalniceanu, am fost sa vedem cum arata lucrarile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro