Matematica, cea mai grea proba de la simularile Evaluarii Nationale

Hila Ovidiu

Marti scolarii au sustinut cea de-a doua proba a simularii Evaluarii Nationale. A fost vorba despre proba scrisa la matematica. Probabil de teama unui rezultat prost, 300 de elevi au ales sa absenteze. Notele de la simulare nu sunt trecute in catalog.

Marti mai bine de 3 mii de elevi au trecut prin simularea celui mai greu examen de la Evaluarea Nationala. Este vorba despre proba scrisa la matematica. Prezenta la simulare a fost de putin peste 91 la suta. Probabil de teama unui rezultat care sa nu ii multumeasca, 300 de scolari au decis sa spuna pas acestui examen. Elevii trebuie sa stie ca notele nu sunt trecute obligatoriu in catalog. Simularile au ca scop verificarea cunostintelor dobandite de scolari pana la momentul de fata si acomodarea lor cu examenele pe bune care vor avea loc in vara. Miercuri, acolo unde este cazul, se va sustine proba de limba materna. Inscrierea pentru examenul de Evaluare Nationala se va face in perioada 4-8 iunie. Tot in 8 iunie se vor incheia si cursurile pentru absolventii de clasa a VIII-a.

Prima proba scrisa, cea de limba romana, este programata pentru data de 11 iunie. Doua zile mai tarziu, in 13 iunie va avea loc proba de matematica iar in 14 iunie se va sustine acolo unde este cazul proba de limba materna. In data de 19 iunie, pana in ora 12.00 vor fi afisate rezultatele. In aceeasi zi cei nemultumiti pot depune contestatii intre orele 14.00 si 19.00. Solutionarea acestora se va face in perioada 20-22 iunie iar in 23 iunie vor fi afisate rezultatele finale. Stressul absolventilor de gimnaziu nu se incheie insa aici pentru ca va urma repartitia pe licee. Abia dupa aceasta etapa adolescentii pot rasufla usurati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

20 de furturi din auto de la inceputul anului si pana in prezent

Nu va lasati masinile descuitate nici macar atunci cand coborati pana la bancomat! Politistii spun ca furturile din auto sunt in crestere in aceasta perioada. De la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 20 de reclamatii de furt din autoturism. Politistii spun ca de la inceputul anului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro