Măsuri speciale pentru terasele sezoniere din Sibiu

stiri redactie

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit într-o ședință convocată vineri, 13 martie, de primarul Astrid Fodor, președintele Comitetului. În această ședință s-au decis o serie de măsuri de protecție a  clienților teraselor sezoniere din Sibiu, în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, începând de sâmbătă, 14 martie, terasele avizate să funcționeze pe domeniul public vor fi obligate să instituie următoarele măsuri:

  • Amenajarea terasei astfel încât distanța dintre mese să fie de 2 m.
  • Dezinfectarea suprafețelor și mobilierului terasei după plecarea fiecărui client
  • Îndepărtarea protecțiilor laterale ale teraselor, pentru o mai bună ventilare a spațiului

Poliția Locală și Serviciul de Administrare a Domeniului Public vor efectua controale pentru a verifica respectarea acestor măsuri. În cazul în care nu se respectă, avizul de ocupare a domeniului public va fi anulat, iar terasa în cauză va firidicată.

În funcție de evoluția situației, Primăria Sibiu va adopta și alte măsuri, mai radicale, pentru protecția populației. Pe această cale Primăria Municipiului Sibiu face un apel către sibieni să limiteze la maxim deplasările care nu sunt absolut necesare și să evite cât mai mult posibil locurile publice.

Reduceri cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public pentru cei care respectă măsurile de protecție:

“Pentru a compensa aplicarea acestor măsuri, precum și pentru a reduceimpactul economic negativ cauzat de lipsa turiștilorvoi propuneConsiliului Local reducerea cu 50% taxa de închiriere a domeniului public pentru terase până în data de 30 iunie.”(Astrid Fodor, primarulmunicipiului Sibiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SITUATIA LA NIVEL NATIONAL, CU PRIVIRE LA COVID

Până astăzi, 13 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 75 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați. Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro