Martisoarele de Sibiu vestite pana in Austria

Hila Ovidiu

Martisoarelor confectionate de catre doamnele de la Crucea Rosie le-a ajuns vestea si peste hotare. ONG-ul sibian a primit o comanda tocmai de la Ambasada Romaniei din Austria.

23.01.2015 12:04Adevarate simboluri ale primaverii, martisoarele sunt pe cat de frumoase, pe atat de greu de confectionat. Si asta pentru ca necesita timp pentru pregatirea materialelor, multa imaginatie, rabdare infinita si multa migaleala. Tehnica de confectionare a martisoarelor nu mai este insa un secret pentru cei de la Crucea Rosie. De ani de zile se ocupa de confectionarea manuala a gingaselor accesorii. Iar vestea acestor martisoare nu s-a imprastiat doar prin Sibiu ci si dincolo de hotarele tarii. Pentru a confectiona martisoarele doamnele de la Crucea Rosie folosesc un fel de lut pe care il modeleaza dupa care il coc. Abia dupa ce figurinele se racesc pot fi colorate cu acuarele speciale. O tehnica ceva mai simpla este aceea a confectionarii martisoarelor din nasturi. Imaginatia este insa absolut necesara in ambele situatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soferi "transformati" in pietoni

2 soferi au fost transformati in pietoni de catre politistii rutieri in ultimele 24 de ore. In primul dintre cazuri este vorba despre un barbat care a urcat beat la volan, iar in cel de-al doilea despre un sofer aflat la volanul unei masini neinmatriculate. Primul sofer care a „incaput” […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro