MARȚI, 14 IANUARIE 2020: „DE CE AM RESCRIS ȚIGANIADA ȘI ALTE „CIUDĂȚENII” CULTURALE”, CONFERINȚĂ SUSȚINUTĂ DE TEOLOGUL CRISTIAN BĂDILIȚĂ LA SEBEȘ

stiri redactie

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui marți, 14 ianuarie 2020, în sala „Gheorghe Maniu”, începând cu ora 17:00, conferința „De ce am rescris Țiganiada și alte „ciudățenii” culturale”, susținută de teologul și scriitorul Cristian Bădiliță.

Evenimentul, un veritabil preambul al manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, va fi dublat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, un dialog pe marginea subiectelor tratate, precum și de prezentarea celor mai recente volume semnate de Cristian Bădiliță.

Cristian Bădiliță este un teologromân, absolvent al Universității din București, doctor în teologie al Universității Paris IV-Sorbona, specializat în istoria creștinismului timpuriu. Colaborator al celor mai prestigioase publicații de specialitate din țară și străinătate, autor al unor volume de studii, eseuri, poezie și traduceri, coordonator al traducerii comentate a Septuagintei în cadrul New Europe College, Cristian Bădiliță s-a remarcat în ultimii ani prin traducerea comentată a Noului Testament și prin rescrierea/modernizarea unor texte semnate de reprezentanții Școlii Ardelene (dintre care se remarcă Țiganiada sau Tabăra țiganilor, de Ion Budai-Deleanu).

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Biserica Greco-Catolică „Sfânta Cruce” Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

TRAFIC BLOCAT PE DN7 - ATENŢIE SPORITĂ

DN 7, la intrarea in Talmaciu dinspre Valcea, accident rutier in care sunt implicate un tir, un autocar si un autoturism.Trafic blocat total. SAJ Sibiu trimite de urgență o ambulanță de tip B2 pe DN7 intre Boita si Talmaciu la un accident rutier intre un TIR un autocar si un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro