„Marmato” la Astra Film Cinema

Hila Ovidiu

Goana dupa aur a devenit de ceva vreme un trend mondial. In timp ce in tara noastra mai multe companii s-au luptat pentru metalul pretios de la Rosia Montana in Marmato, Columbia, efectele devastatoare se simt deja. Care sunt acestea ? Puteti afla miercuri seara intr-un documentar ce va fi proiectat la Astra Film.

MarmatoMarmato este o asezare straveche din Columbia. Aici oamenii si-au dus linistiti viata timp de secole pana la momentul la care o companie canadiana a venit sa le rascoleasca teritoriul in cautare de aur. Va suna cunoscut ? Scenariul pare desprins parca din Rosia Montana, Romania. Povestea reala a goanei dupa aur care a cuprins in ultimii 20 de ani intreaga planeta s-a transformat intr-un documentar ce evidentiaza efectele sociale nefaste ale investiilor care nu tin cont de niciun aspect comunitar. Filmul arata practic lupta unei comunitati multiseculare dusa cu o corporatie chitita sa puna mana pe 20 de miliarde de dolari, pretul aurului de sub casele localnicilor. Filmul a fost premiat la mai multe festivaluri de profil printre care si editia 2014 a Astra Film Festival. Cei care au ratat atunci proiectia se pot bucura de « Marmato » miercuri de la ora 19.00 la Sala Astra Film Cinema.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Informare meteo de vreme rea

Ati crezut ca a venit vara??? V-ati inselat! Meteorologii spun ca de marti de la ora 10.00 si pana miercuri la ora 20.00 vremea se va raci accentuat, va ploua in mai toate regiunile tarii iar pe alocuri va cadea grindina. Atunci cand cu totii speram la o vara sosita […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro