Marks & Spencer pleaca din Romania

Trei magazine detinute de Marks & Spencer in Romania se vor inchide, iar restul vor fi vandute grupului cipriot Voici La Mode, care devine noul detinator al francizei pe piata noastra.

Retailerul britanic de imbracaminte si decoratiuni interiorare a anuntat, joi, ca inchide din toamna trei magazine din Iasi, Bucuresti si Constanta.

„Decizia a fost luata pe baza analizei strategice realizate in noiembrie 2016 de Marks&Spencer cu privire la activitatea sa internationala, in urma careia a rezultat propunerea ca M&S sa opereze pe mai putine piete cu magazine aflate integral in proprietatea sa si sa se concentreze mai mult pe activitatile derulate prin societati mixte si in regim de franciza”, se arata in comunicatul M&S.

Marks & Spencer si Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la conditiile aferente vanzarii si intra acum in ultima etapa de finalizare a tranzactiei, etapa care include discutiile finale cu proprietarii spatiilor comerciale si pregatirea operationala pentru transfer.

Grupul Voici La Mode preia trei magazine Marks & Spencer, aflate in Plaza Romania, Bucuresti Mall si Feeria (Baneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua sa functioneze normal in aceasta ultima etapa care precede finalizarea vanzarii.

Marks & Spencer nu a reusit sa gaseasca o alternativa viabila pentru celelalte trei magazine aflate in Iasi, Mega Mall Bucuresti si City Park Constanta, prin urmare M&S a luat hotararea de a inchide aceste magazine in toamna.

„Planul nostru de afaceri include preluarea a trei magazine M&S si deschiderea de noi magazine M&S in locatii premium. Ne vom concentra eforturile astfel incat Marks & Spencer sa redevina destinatia preferata pentru achizitia de produse de inalta calitate si valoare in Romania”, a declarat directorul general al Grupului Voici La Mode, Artemis Antoniadou.

Marks & Spencer a fost infiintata in 1884 si a intrat pe piata din Romania in 2000.

Grupul Voici La Mode lucreaza in parteneriat cu Marks & Spencer din anul 1960 si opereaza patru magazine in sistem de franciza M&S in Nicosia, Cipru. Grupul intentioneaza sa aduca si alte marci internationale pe piata romaneasca.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS