Maria Minea in actiune. Controale in scoli!

stiri redactie

La nici 24 de ore de cand si-a anuntat intentia de a verifica starea unitatilor de invatamant considerate cu probleme din judet, prefectul Maria Minea a si inceput controalele. Prima oprire a fost, alaturi de seful ISJ, la Boita. Controalele vizeaza in principal existenta toaletelor in conditii decente si functionalitatea microbuzelor scolare.

Seful Inspectoratului Scolar Sibiu anunta miercuri ca sunt in tot judetul 8 unitati de invatamant unde exista santiere pentru a realiza toalete in interiorul scolii astfel incat copiii sa nu mai fie nevoiti sa indure, frig, ploi, zapada sau canicula pentru a ajunge la grupurile sanitare.

Reprezentantii ISJ spun ca sunt in derulare lucrari la momentul de fata in 3 unitati de invatamant. In alte doua, lucrarile s-ar putea termina in luna octombrie.

Nemultumita de acest aspect, noua reprezentanta a Guvernului in teritoriu a anuntat controale pentru a vedea ce se intampla exact.

Tot pentru a vedea despre ce este vorba, Pefecta de Sibiu a promis ca se va interesa si de starea microbuzelor scolare mai ales dupa ce s-a anuntat ca masinile din 5 localitati sunt trase pe dreapta pentru ca nu au documentele de circulatie in regula.

In ajutorul celor cu microbuzele in cauza au sarit chiar autoritatile rutiere care spun ca documentatiile se obtin gratuit, atata timp cat masinile indeplinesc toate conditiile tehnice de functionare.

In cursul vizitei de joi de la Scoala din Boita, prefectul Minea a primit asigurari ca lucrarile se vor finaliza inainte de inceperea anului scolar.

Mai raman probleme la Scoala Gimnaziala Talmaciu, Gradinita nr 2 din Cisnadie unde este doar o toaleta ecologica, Scoala Gimnaziala din Jina, Scoala Movile din Iacobeni si scoala din Metis, comuna Mihaileni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hot prins de politisti dupa ce a furat dintr-o masina

Hot specializat pe furturi din auto, prins de politistii sibieni! este vorba despre un barbat in varsta de 30 de ani, din Tarnaveni, banuit ca in dupa amiaza zilei de 28 august a intrat in curtea unei societati comerciale si, dintr-o masina parcata acolo a sustras o borseta in care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro