Mancare si…textile

Hila Ovidiu

Se anunta un weekend plin de evenimente culturale. In muzeul in aer liber de exemplu puteti merge sa degustati produse traditionale sau sa invatati tainele prelucrarii traditionale a textilelor.

imagessDaca nu vreti sa plecati din Sibiu in weekend, dar nici sa nu stati in casa, mergeti la Muzeul din Dumbrava Sibiului. Cei de la CNM Astra v-au pregatit o serie de surprize. Nu lipsesc nici de aceasta data mancarurile traditionale romanesti si unguresti, dar nici demonstratiile de mestesuguri traditionale. Din Targul de tara puteti cumpara mezeluri din carne de vanat si tot din muzeu puteti pleca acasa si cu produse de artizanat din lemn de uz casnic sau decoratiuni interioare. Duminica vizitatorii pot vedea cum se face painea la ţăst, conform unei practici arhaice, specifică Olteniei şi Dobrogei. In zona de testile sibienii pot descoperi tainele depanatului pe vartelnita, incarcarii firului pe ţeghi cu ajutorul sucalelor si torsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu circulati cu numere provizorii straine

V-ati cumparat masini din strainatate si vreti sa veniti cu ele in tara? Aveti mare grija! Politistii spun ca placutele de inmatriculare sunt valabile doar in tara emitenta. Cu masina va puteti intoarce in Romania doar pe platforma. In ultimele 24 de ore 2 soferi s-au ales cu dosare penale […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro