Mai putini someri

Hila Ovidiu

La Sibiu numai cine nu vrea, nu munceste. La momentul de fata rata somajului la nivelul judetului nostru este calculata la valoarea de 3,8 la suta. Fata de prima luna de toamna spre exemplu, numarul somerilor a scazut cu aproape 260 de persoane. Numarul somerilor a fost in scadere continua la Sibiu inca de la inceputul primaverii. Cei mai multi someri din acest an s-au inregistrat in luna februarie. Octombrie este luna cu cel mai mic somaj de pana acum. Diminuarea ratei somajului fata de luna trecuta este de 0,14 puncte procentuale.
Cei mai multi someri, aproape 3 mii sunt inscrisi pe listele de la Sibiu. La Medias sunt alti 2200. La Dumbraveni sunt 898 de persoane, la Agnita 910, la Avrig 263 iar la Cisnadie doar 86. Cei mai multi, peste 1900 au varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. Cu aproape la fel de multi someri este si grupa 30-40 de ani. Aici suntr inregistrati aproximativ 1700. Cei mai putini someri au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani.
La sacaderea ratei somajuluiu au contribuit si serviciile de mediere realizate de catre Ajofm. Numai in ultima luna au fost angajate 707 persoane in urma acestor servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parinti vs. copii

Tot mai multe familii apeleaza la sedintele de parenting dupa ce ajung la concluzia ca nu isi mai pot controla proprii copii. Specialistii in domeniu spun ca primii vinovati in astfel de situatii sunt tocmai cei care le-au dat viata micutilor dar care au facut greseli majore in educatie. Parintii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro