Mai putini bolnavi de TBC

Hila Ovidiu

Avem si vesti bune. Sibienii nu sufera de boli pulmonare. Din fericire media bolnavilor de TBC de la noi din judet este cu mult sub cifra inregistrata la nivel de tara.

Sta si Sibiul bine la ceva. La numarul mic  de bolnavi de TBC. La acest capitol din fericire suntem sub media pe tara. Mai exact ne situam pe locul 5 din coada clasamentului in ceea ce priveste incidenta bolii. La nivel de tara din nefericire tuberculoza ramane una dintre bolile care afecteaza foarte grav populatia. Si asta in conditiile in care in alte tari europene aceasta boala este aproape inexistenta. In ceea ce ne priveste in momentul de fata ridica probleme grave tuberculoza multidrog-rezistenta si cea cu rezistenta extinsa. Cu toate acestea trebuie spus faptul ca din toatlul cazurilor inregistrate in judet in 2011 majoritatrea au fost descoperite in mediul urban. Vorbim despre aproape 90 dintr-un total de sub 150. in ceea ce priveste localizarea fizica, in peste 80 la suta din cazuri au fost inregistrtate la nivelul aparatului respirator in timp ce alte 13 cazuri s-au localizat in zona urogernitala, osteoarticulara, ganglionara sau in alte zone ale corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Muscati de cainii fara stapan

Zilnic la Spitalul de Urgenta ajung sibieni muscati de cainii comunitari. 8 persoane au cerut ingrijiri medicale, doar in ultimele 2 zile. Medicii avertizeaza ca acest tratament este de lunga durata dar obligatoriu. Majoritatea persoanelor care cer sprijin in urgenta in urma muscaturilor de caine, sunt varstnice. Acestia nu se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro