Mai putine viroze si pneumonii

Hila Ovidiu

Primavara isi face simtite primele efecte. Numarul de viroze, infectii respiratorii si pneumonii a scazut simtitor. Doctorii spun ca acesta este momentul optim pentru a ne vitaminiza organismul si pentru a ne pregati de sezonul cald.

In ultimele 7 zile numarul de infectii respiratorii acute a scazut cu aproape 17 procente fata de saptamana anterioara. Procentele raman insa mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Daca acum avem aproape 2100 de cazuri, in aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate doar putin peste 1300 de imbolnaviri. In ceea ce priveste afectiunile pulmonare, numarul acestora a scazut de la peste 600 la 529 de cazuri. Chiar si asa insa in 29 la suta din cazuri a fost vorba despre copii cu varste sub un an care au necesitat internare. Cele mai multe persoane afectate au varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Medicii sibieni le recomanda pacientilor sa isi intareasca sistemul imunitar folosind citrice bogate in vitamina C si sa consume cat mai multe fructe si legume crude. Acolo unde este cazul se recomanda si curele cu vitamine prescrise de medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

In cautarea timpului pierdut

Cinemateca Astra Film invita sibienii sa calatoreasca „In cautarea timpului pierdut”. Documentarul de joi vorbeste despre era tehnologiei si felul in care aceasta ne ocupa tot timpul. Filmul prezinta o poveste in care cu totii ne regasim. Vorbim aici despre era tehologiei care, desi ar trebui sa lucreze in folosul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro