Mai putine tigari de contrabanda

Hila Ovidiu

A scazut contrabanda cu tigari in tara noastra. Studiile arata ca in 2015 s-au comercializat cu peste 14 la suta mai putine tigari netimbrate. Contrabanda a scazut astfel sub media ultimilor 4 ani.

index
Controalele vamale din ultimele luni au dus la o importanta scadere a pietei negre a tigarilor. Fenomentul de contrabanda s-a diminuat cu mai bine de 14 procente, inregistrand cea mai mare scadere din ultimii 4 ani. Cea mai afectata zona a tarii ramane in continuare cea de nord-est. Statisticile arata ca in primele 4 luni ale anului politistii au pus mana pe mai bine de 1,5 milioane de pachete de tigari de contrabanda. Au fost destructurate 10 retele specializate pe asa ceva care actionau pe teritoriul tarii noaste. Din martie si pana in iunie Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin Directia Generala a Vamilor a derulat alte sute de controale. Actiunile de acest gen continua si la momentul de fata. In prezent sunt active 33 de echipe canine specializate pe depistarea tigaretelor in toate punctele vamale ale tarii noastre. Scopul final este ca Romania sa reuseasca sa atinga reducerea contrabandei la nivelul mediei euroepene, adica sub 10 la suta. La momentul de fata industria tutunului este al doilea mare furnizor de bani la Bugetul de Stat dupa companiile din sectorul petrolier. Numai anul trecut din vanzarea tigaretelor au ajuns la buget suma de 2,7 milioane de euro, adica 1,75 la suta din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Licitatii pentru modernizarea a 5 strazi

Municipalitatea sibiana scoate la licitatie 3 noi pachete de strazi. Valoarea totala estimata a acestora este de peste 12 milioane de lei. Lucrarile presupun modernizarea completa a 5 strazi si a retelelor de apa pe alte doua. Primul dintre pachete prevede modernizarea strazilor Munteniei, Principatele Uniter si Strungului. Costul acestui […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro