Mai putine locuri de munca in Spatiul Economic European

Vara vine cu vesti proaste pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca in strainatate. Numarul posturilor vacante in Spatiul Economic European a scazut drastic. Pentru aceasta luna sunt disponibile mai putin de 600 de locuri de munca. Cele mai multe posturi sunt oferite in aceasta perioada de catre vecinii unguri.

Pentru aceasta luna angajatorii Eures pun la dispozitia celor care viseaza sa isi construiasca o cariera in strainatate un numar de 565 de locuri de munca vacante. Cele mai multe posturi disponibile, 104 la numar, sunt oferite de catre vecinii unguri. Acestia cauta cofetari, macelari, caiseri, bucatari, lucratorii in constructii, vanzatori, sudori, brutari, montatori de acoperisuri si dulgheri dar si electricieni sau designeri web.

Singurii angajatori ramasi constanti cel putin pana la momentul de fata sunt spaniolii. Acestia mai cauta si la momentul de fata, in tara noastra, 100 de persoane dispuse sa munceasca in agricultura.

In Germania, una dintre destinatiile favorite ale romanilor atunci cand vine vorba de parasirea tarii natale, sunt disponibile  94 de posturi pentru manipulanti de bagaje, stivuitori, soferi, marinari, comandanti de nava, specialisti logistica, tehniciani electronisti, mecanici de locomotiva, macelari, gradinari sau tamplari. Cu un loc de munca mai putin sunt disponibile in Norvegia. Aici la mare cautare sunt gradinarii, vopsitorii si tinichigii auto, instalatorii, frizerii, electricienii sau medicii. Oferta generoasa este si in Olanda. Sunt disponibile 70 de posturi, majoritatea in sere si camp deschis cu flori sau legume.

In Austria sunt disponibile 37 de posturi, in Marea Britanie 15, in Danemarca 14, in Slovacia 12, in Finlanda 10, tot atatea in Irlanda, suedezii ofera spre ocupare 3 locuri de munca, polonezii 2 si francezii un singur loc de munca vacant.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS