Mai putine imprumuturi

Hila Ovidiu

Lipsa banilor ii face pe batranii din Sibiu sa uite ca se apropie Pastile. Dovada sta numarul tot mai mic de imprumuturi de la CARP. Daca in alti ani pensionarii depuneau si cate  800 de cereri in apropierea sarbatorilor pascale, in 2012 numarul acestora s-a injumatatit. Din cei aproximativ 400 de imprumutati doar 100 au solicitat bani pentru masa de Pasti, restul invocand motive medicale sau plata taxelor si impozitelor.

La pensiile mici pe care le au batranii din Sibiu au uitat parca si de sarbatoarea pascala. Acestia nu se gandesc la nimic altceva decat la plata taxelor, a facturilor la utilitati, sau la reteta cu medicamente fara de care nu isi mai pot duce zilele… Sau cel putin asa reiese din datele stranse de cei de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Pe cererile de credit din cei aproape 400 de pensionari care au solicitat un imprumut doar 100 au trecut ca motiv Sarbatoarea Invierii. Chiar si pentru taxe sau tratamente medicale oamenilor nu le mai vine sa se imprumute. Dovada stau cererile tot mai putine din aceasta luna. Comparativ cu anul trecut cand in martie au existat aproximativ 800 de cereri in 2012 numarul acestora a fost de doar 380. Paradoxal insa, cumulat, primul trimestru al lui 2012  a adus in paralela cu aceeasi perioada a anului trecut, o crestere cu aproximativ 38 la suta atat a numarului de imprumutati cat si a sumelor creditate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Internationala a Romilor

Romii din Sibiu s-au incins la sfarsitul saptamanii, intr-o mare petrecere. Ei au dansat pe strazi si au aruncat flori pe Raul Cibin.  Manifestarile au fost dedicate Zilei Internationale a Romilor, care se sarbatoreste duminica in toata lumea. Zeci de femei de etnie rroma  au oferit pe strazile orasului, un […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro