Mai putin timp pentru vizitarea bolnavilor internati

Hila Ovidiu

Pentru a preveni propagarea virusurilor gripale reprezentantii Consiliului Judetean taie drastic din numarul de ore de vizita a pacientilor. De la 8 ore cat era inainte, incepand de joi s-a ajuns la doar 3 ore. Medicii spun ca exista si un ordin ministerial in acest sens. Dupa ce numarul de imbolnaviri cu gripa si infectii respiratorii a crescut vertiginos reprezentantii Ministerului Sanatatii, prin Directia Generala de Asistenta Medicala si Sanatate Publica a trimis un ordin catre toate spitalele din tara pentru reducerea orelor de vizitare a pacientilor. Pacientii vor putea fi vizitati doar 3 ore pe zi, in intervalul orar 14.00-17.00.
Masura a fost luata dupa ce saptamana trecuta s-au inregistrat mai bine de 10 decese din cauza gripei. Printre decedati se numara si un sibian.
La nivel de tara, numarul total de decese la cazuri confirmate cu gripa este de 21. Dintre aestia 19 nu erau vaccinati antigripal. Cei mai multi decedati, 13, au varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. alti 6 oameni aveau varste intre 50 si64 de ani. Au mai pierdut lupta cu viata din cauza gripei un copil de nici un an si un batran de 65 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Taierea corzilor vocale la caini interzisa de lege!!!

Taierea corzilor vocale la caini este ilegala! O spun chiar reprezentantii Colegiului Medicilor. Cei cae recurg la astfel de proceduri sunt pasibili de amenzi usturatoare. Dupa ce un consilier local din Medias a propus un proiect conform caruia cainilor care latra sa le fie taiate corzile vocale, iubitorii de animale […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro