Mai multi turisti, mai multe accidente montane!

Ca e iarna sau e vara, muntele nu e pentru oricine. Anul trecut 270 de persoane au cerut ajutorul salvamontistilor dupa ce s-au accidentat sau s-au pierdut in creierii muntilor. In unele cazuri pentru salvara victimelor s-au folosit elicopterele cu troliu. De la inceputul acestui an si pana in prezent salvamontistii au fost solicitati sa intervina in peste 110 cazuri.

Salvamontistii spun ca sunt mai multe interventii insa nu se compara cu cele inregistrate in 2015. Cei mai multi turisti care s-au accidentat pe munte si au cerut ajutor au varste de peste 30 de ani.

In unele cazuri a fost nevoie de interventia elicopterelor pentru a prelua victimele. Ca o premiera, anul trecut au avut loc si preluari ale victimelor cu ajutorul elicopterelor cu troliu. Au fost aprozimativ 8 interventii de acest gen. In tara noastra sunt 2 elicoptere de interventie dotate cu sistem care sa permita preluarea victimei fara aterizarea aparatului de zbor. Unul dintre ele este la Tg-Mures iar cel de-al doilea in Bucuresti. Doar cel din Mures are troliul atasat in permanenta.

Si in acest an sunt semne ca numarul interventiilor este in crestere. De la inceputul anului si pana in prezent salvamontistii sibieni au intervenit in nu mai putin de 110 cazuri, majoritatea produse in zona Paltinis sau Balea.

Salvamontistii spun  ca oamenii trebuie sa fie foarte atenti atunci cand pun la cale drumetii montane sau au de gand sa practice sporturi de iarna. Pe langa echipamentele specifice mai este nevoie si de o buna conditie fizica.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS