Mahmudia „reinviata” in MAL

Hila Ovidiu

Una dintre cele mai frumoase zone ale Muzeului in aer liber este cu siguranta cea amenajata pe malul lacului. Langa mori se afla o intreaga suita de locuinte specific tulcene. Majoritatea au fost aduse din localitatea Mahmudia. Coltul de sat amenajat in muzeu spune parca povestea lumii pescarilor lipoveni.

indexIn aceasta prioada a anului zona de langa morile de vant din Muzeul in Aer liber s-a transformat intr-un adevarat colt de rai care ii duce pe privitori cu gandul la malurile Dunarii si la viata locuitorilor de acolo. Viata pescarilor lipoveni este ilustrata in muzeu prin arhitectura specifica a gospodariilor din Mahmudia, Tulcea. Nu lipsesc nici obiectele specifice. Dincolo de frumusetea specifica insa toate sunt parte a unui amplu program derulat de catre muzeul sibian.Peisajul este unul de basm. Odata ajunsi acolo vizitatorii pot inchide ochii si pot intra in lumea pescarilor, unde lotcile sunt amplasate in apropierea gospodariei sau in perimetrul cherhanalei, instrumentele de pescuit sunt amplasate strategic in diverse zone de lucru din gospodarie iar stuful de pe lac ii transpune practic pe taramurile tulcene. Revenind insa la gospodarie trebuie remarcata gradina cu flori. Aduce in atentia vizitatorilor diversitatea floristica a peisajului dobrogean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mizerie langa gradinita

Focar de infectie langa o gradinita pe strada Reconstructiei. Aleea care duce prin spatele unitatii de invatamant a devenit groapa de gunoi a sibienilor lipsiti de simt civic. Acestia arunca acolo sticle goale, bucati de hartie, ambalaje alimentare si chiar animale moarte… Oamenii fostei Capitale Culturale mai au inca de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro