Lumea fascinanta a furnicilor

Hila Ovidiu

Furnicile sunt genul de insecte mult mai compexe de cat ne-am fi imaginat. Micutele vietati se trag dintr-o forma arhaica de viespi si traiesc in colonii. Cine vrea sa afle mai multe despre ele trebuie sa dea o fuga pana la Muzeul de Istorie Naturala . Sala Multimedia gazduieste expozita “Super-societăţi: Fascinanta lume a furnicilor”

Pentru foarte multi dintre noi furnicile sunt doar niste insecte enervante menite sa apara in cele mai neportivite locuri si sa ne invadeze casele atunci cand ne asteptam mai putin. Pentru specialisti insa, ele sunt o adevarata fascinatie. Si asta pentru ca au un mod de viata extrem de bine gandit. Spre exemplu cati dintre dumneavoastra stiati ca sclavagismul se practica si in lumea necuvantatoarelor??? In muzeul sibian este expusa cea mai mare si cea mai veche colectie de furnici din tara noastra.  Cei care merg sa o viziteze pot afla ca exista peste peste 12 mii de specii de insecte si ca unele dintre acestea sunt daunatoare iar altele nu. Pentru o imagine cat mai clara asupra acestor insecte expozitia contine si mai multe fotografii ce ilustreaza diferite tipuri de furnici si modul de viata al acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pot de aproape 18 milioane de lei la Loto

Dac nu obisnuiti sa va incercati norocul la Loto 6 din 49, poate ca acum ar fi cazul sa o faceti. Potul cel mare a ajuns la aproape 18 milioane de lei, bani cu care ar iesi oricine din saracie. Nici la Joker reportul nu e de neglijat. A ajuns […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro