Lucrările la zidurile de pe bulevardul Coposu și turnurile de pe Cetății avansează în ritm bun

stiri redactie

Primarul Astrid Fodor a examinat șantierul deschis pentru reabilitarea zidurilor de pe bulevardul Corneliu Coposu și a celor trei turnuri de pe strada Cetății -Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor și Turnul Dulgherilor – o lucrare în valoare de 6,65 milioane lei din bugetul local al Sibiului.

“Lucrările au avansat într-un ritm bun la aceste obiective importante pentru istoria orașului nostru, dar și pentru prezentul orașului turistic Sibiu. După ce vor fi finalizate, îmi doresc să deschidem turnurile pentru vizitatorii interesați, dar și pentru mici evenimente artistice care se potrivesc acestor spații speciale” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În prezent, constructorul SC EURAS SRL lucrează la turnuri la desfacerea tencuielilor, perierea suprafeței de cărămidă și curățarea rosturilor, plombarea cu cărămidă plină de epocă, realizarea noilor tencuieli, aplicarea unor tratamente antisăruri și antiseptice, precum și ignifugarea suprafețelor de lemn.

La zidurile de pe bulevardul Coposu se execută aceleași tipuri de lucrări, se reface cornișa din zădărie a zidurilor și se aplică un tratament special împotriva mușchilor inestetici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Două noi specii de animale găzduite de Zoo Sibiu

Grădina Zoologică Sibiumai adaugă din această lună două noi specii la cele 61 găzduite până în prezent. Este vorba despreun vultur sur și un cocor cu coroană cenușie,primiți prin donație de la Zoo Budapesta, prin intermediul E.A.Z.A.  (European Association of Zoos and Aquaria), în care Zoo Sibiu este membru din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro