Lucrari la noul pod

Hila Ovidiu

Peste 10, 5 milioane de lei. atat costa noul pod de peste Cibin. Santierul a fost deja deschis in zona iar din noiembrie va incepe demolarea. Noul pod va fi asemanator cu cel actual, iar in plus va avea si alei de promenada asemanatoare celor de la podul din dreptul strazii Neculce.

imagesContractul pentru noul pod de la Cibin a fost semnat in data de 25 iulie. valoarea acestuia este de peste 10,5 milioane de lei fara tva. Lucrarile vor dura 20 de luni. In aceasta perioada constructorul trebuie sa demonteze podul existent, sa extraga materialale care mai pot fi folosite in constructia noului pod, sa monteze un pasaj pietonal provizoriu si sa se ocupe de toate sistemele de apa si canalizare din zona. Podul va avea 4 arce metalice, va arata aproape la fel ca cel existent in momentul de fata dar in plus va avea si alei de promenada pe fiecare mal al Cibinului. Circulatia pe pod se va desfasura pe 4 benzi. De asemenea vor fi trotuare pentru pietoni si chiar pista pentru biciclisti. Lucrarile in teren au inceput practic din primele zile ale lunii septembrie. Cel mai probabil din luna noiembrie va incepe demolarea podului existent iar traficul va fi deviat. Pentru a trece de pe o parte pe alta a raului vor putea fi folosite podurile din dreptul strazii Neculce respectiv cel de de intersectia cu strada Rusciorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Infractiuni rutiere

Politistii rutieri n-au avut timp sa se plictiseasca in weekend. Oamenii legii au derulat actiuni preventive pe toate liniile. 8 soferi certati cu legea s-au ales cu dosare penale. 8 soferi certati cu legea s-au ales in weekend cu dosare penale. Jumatate dintre infractiuni au apartinut unor soferi care au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro