Lipsa imunoglobulinei ucide!!!

Hila Ovidiu

Criza de imunoglobulina incepe sa faca victime. O femeie si-a pierdut viata dupa ce a fost plimbata de la un spital la altul in lipsa serului salvator…Reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu spun ca au solicitat in repetate randuri fiolele atat de necesare pacientilor cu deficiente de imunitate.

De mai bine de 2 luni de zile cei de la Spitalul Judetean se chinuie sa obtina imunoglobulina, o substanta vitala in cazul celor care au probleme grave de imunitate. Criza se manifesta la nivelul intregii tari. Mai trist este ca deja incepe sa produca victime. In minivacanta de 1 Decembrie o femeie in varsta de 69 de ani si-a pierdut viata in lipsa licorii salvatoare. Femeia a fost adusa initial la spitalul din Sibiu iar mai apoi transportata la Alba Iulia in speranta ca acolo se va mai gasi imunoglobulina…

Reprezentantilor spitalelor li se promisese ca vor primi imunoglobulina inca de la jumatatea lunii octombrie insa problema nu a fost solutionata nici pana la momentul de fata.

Pe pagina de sa de socializare, Ministrul Sanatatii Florian Bodog a anuntat in cursul acestei zile ca 2200 de flacoane din medicamentul lipsa au plecat deja spre spitalele din intreaga tara.

La momentul de fata pe listele de asteptare sunt trecute la Sibiu 6 persoane. Viata acestora depinde de absenta sau prezenta imunoglobulinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marfa confiscata, amenzi pe banda rulanta si dosare penale in doar 2 zile de controale in zonele comerciale din Sibiu

Politistii de la Invstigarea Criminalitatii Economice au dat iama in afaceristii sibieni. Au fost controlate zeci de firme in doar cateva zile. Acolo unde s-au gasit nereguli s-au aplicat sanctiuni. Insotiti de catre inspectorii DSVSA politistii sibieni au avut 4 zile de controale la mai multi patroni de afaceri in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro