Legume de lux

Hila Ovidiu

Au fost cele mai ieftine legume, iar acum se afla printre cele mai scumpe.  Cine si-ar fi inchipuit ca in 2012, vom da 15 lei pe un kg de fasole. Daca in urma cu ani buni romanii aveau aproape zilnic la masa fasole, varza sau cartofi, iata ca acum, unele dintre ele au depasit pretul carnii. In timp ce un kg de pulpa de porc poate fi cumparata de la magazine cu 12 lei, iata ca pentru un kg de fasole trebuie sa mai scoatem din buzunar inca 3 lei.

La piata pretul la unele legume, parca a explodat. Gasim si rosii frumoase la 3 lei kg-mul  dar cele de gradina ajung sa coste pana la 8 lei. Daca ne mai plimbam putin, gasim conopida, care costa tot 8 lei per kg. Fasolea uscata a ajuns sa coste 10 lei, destul de mult daca stam sa ne gandim ca in toamna anului 2011, era 7 lei. Cea care a depasit orice record, este fasolea verde. Pastaile de fasole costa nu mai putin de 15 lei ilogramul. Mancare saracului va ramanae insa in continuare la fel pentru ca pretul unui kg de cartofi, costa 1,5 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

I-a furat prunele

Proprietarul unei livezi din localitatea Vurpar, a fost la un pas de a ramane fara fruncte. Cativa indivizi i-au scuturat prunii si au incarcat fructele in carute ca si cand ar fi ale lor. Hotii au fost insa prinsi si dati pe mana politiei. Lucratorii Postului de Politie Vurpar au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro