Leban, cainele salvator de la ISU

Hila Ovidiu

Il cheama Leban si a intrat in randul profesionistilor in domeniul situatiilor de urgenta in 2009. Pe atunci avea doar 4 luni, dar dupa 3 ani Leban a devenit sprijinul de nadejde al pompierilor sibieni atunci cand vine vorba despre cautarea si identificarea victimelor prinse sub daramaturi. Din fericire, pana acum Leban si conductorul sau nu s-au confruntat cu astfel de situatii tragice, dar se pregatesc zilnic pentru a putea salva vieti, atunci cand va fi nevoie.

Faceti cunostinta cu Leban. La numai 3 ani, acest catel  este pregatit in orice moment sa caute, sa gaseasca si sa salveze vieti. Ca un adevarat specialist in situatii de urgenta, cainele este capabil sa gaseasca persoanele prinse sub daramaturi, fiind un sprijin real pentru colegii sai de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” al Judetului Sibiu. El este capabil sa identifice persoana aflata in pericol dupa miros, indiferent de conditiile atmosferice sau meteorologice. Fiind singurul caine care “lucreaza” la ISU, Leban se bucura de tot respectul din partea colegilor. Are o fire echilibrata si jucausa, deci nu e de mirare ca este rasfatat. Doar e cel mai bun in ceea ce face: gaseste oameni care altfel, fara sprijinul sau, ar muri cu siguranta, prinsi sub ruine. Cel mai tare se mandreste cu abilitatile lui Leban conductorul si camaradul sau de incredere, plutonierul major Octavian Mircea Jecan, care l-a primit in grija inca de cand era doar un pui de 4 luni. Si nu doar conductorul sau se mandreste cu Leban, ci intregul Inspectorat. Cainele, impreuna cu conductorul sau formeaza o echipa de veritabili salvatori, care vor avea de indeplinit o misiune foarte dificila, in caz de dezastru. Si, pentru a-l rasplati cum se cuvine pe Leban, ISU Sibiu a construit pentru el un padoc special, cu toate accesoriile necesare pentru intretinere. In plus, Leban are la dispozitie spatiul pentru antrenament zilnic atat in cadrul Bazei Sportive “Pompierul”, cat si in incinta inspectoratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Furt de cablu electric

Doi tineri din Agnita au furat cablul electric ce urma sa alimenteze o cladire aflata in constructie. Politistii au dat repede de urma celor doi “oportunistii”, care acum sunt cercetati pentru  furt. Doi tineri din Agnita sunt cercetati pentru furt dupa ce au sustras cablul electric care urma sa alimenteze […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro