Laptele şi cornul, asigurat pentru elevii din Sibiu

Hila Ovidiu

Elevii şi preşcolarii din judeţul Sibiu vor beneficia încă din prima zi de şcoală de produsele oferite prin programul “Lapte şi Corn”. Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a semnat contractul pentru derularea programului “Lapte şi Corn” cu firma SC Achiziţie şi Dezvoltare SRL din Târgu Jiu, contract în valoare de  5.508.848,88 lei fără TVA,  preţul per pachet oferit de gorjeni fiind de 0,72 lei fără TVA.

Firma din Gorj, care a mai distribuit produse în şcolile din judeţ şi anul trecut, a obţinut un nou contract la Sibiu după ce a contestat la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) licitaţia, având în vedere situaţia inedită apărută: două firme, SC Achiziție și Dezvoltare SRL şi Asocierea SC Friesland Câmpina – SC Velpitar SA, au avut oferte cu preţ egal la licitaţia organizată în luna august.

În judeţul Sibiu aproximativ  43.000 de elevi şi preşcolari vor beneficia de cele două produse.

“Personal am mers în multe şcoli în mediul rural şi copiii mi-au spus că se bucură de gustarea pe care o primesc în fiecare zi. (…) Firma cu care am semnat contractul a colaborat bine anul trecut cu Consiliul Judeţean Sibiu şi sperăm că şi în continuare vom avea o colaborare fără probleme”, soune Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Conform contractului, firma va distribui în fiecare zi 200 ml lapte UHT sau iaurt şi 80 gr corn sau produse derivate, însemnând covrigi simplisau biscuiţi uscaţi, la grădiniţele şi şcolile din mediul urban, şi de două ori pe săptămână la cele din localităţile rurale din judeţul Sibiu.

Contractul semnat prevede  urnizare și distribuție produse lactate și de panificație pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore și elevii din clasele 0-VIII din învățământul preuniversitar de stat și privat din județul Sibiu.

Preţul per pachet oferit de această firmă a fost de 0,72 lei fără TVA, iar valoarea maximă destinată pentru plata produselor furnizate este de de 5.508.848,88 lei fără TVA, care se va deconta în funcţie de numărul de preşcolari şi elevi prezenţi la cursuri în noul an şcolar 2015-2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

INCENDIU LA POLICLINICA DIN CISNADIE

Un cabinet medical şi sala de aşteptate a Policlinicii din Cisnădie au fost distruse de foc, duminică dimineaţa. Incendiul se pare că a fost cauzat de un aparat electric lăsat sub tensiune, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. Alerta a fost dată de paznicul Policlinicii, care a sunat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro