Junii s-au intors din Portugalia

Hila Ovidiu

Junii s-au umplut de laude in Lisabona. Aflati in Portugalia pentru o reprezentatie care a cuprins cantece si dansuri traditionale, membrii ansambului i-au impresionat pe oaspeti. Presa a catalogat reprezentatia lor drept “magnifica” si “grandioasa”.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” a sustinut un spectacol in cadrul unui renumit festival din Lisabona, Portugalia. A fost singurul ansamblu folcloric din Romania invitat la eveniment, iar prezenta Junilor nu a  trecut neobservata. In seara spectacolului, cu mai bine de o ora inainte de inceperea reprezentatiei, cateva mii de oameni s-au strans in piata din fata Teatrului National Sao Carlos din Lisabona. Cei 24 de dansatori si cei zece instrumentisti au fermecat publicul portughez  cu dansuri populare din toate zonele tari, cu piese instrumentale de mare virtuozitate, cu frumusetea si diversitatea costumului popular romanesc. Iar reactia publicului a fost pe masura. Junii Sibiului au fost ovationati minute in sir de multimea de spectatori. Si presa portugheza a elogiat prestatia Junilor Sibiului, catalogand spectacolul drept „extraordinar”, „magnific”, „grandios”.Festivalul din Lisabona se desfasoara pe tot parcursul lunii iulie si reuneste concer­te, spectacole de dans si spectacole de opera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comedie romantica la “Arta”

Cinefilii sunt invitati in aceasta saptamana la cinematograful “Arta” din Sibiu la o comedie romantica ce ii are in rolurile principale pe Jason Segel si Emily Blunt. Filmul prezinta povestea a doi indragostiti care incearca sa se casatoreasca, dar nicicum nu gasesc timpul necesar. Tom Solomon ii declara iubire vesnica […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro