Junii in Serbia

Hila Ovidiu

Dupa ce au facut spectacol la mai toate festivalurile din tara,dupa ce au ajuns sa fie indragiti de romanii din intreaga Europa, membrii ansamblului Junii Sibiului au plecat sa cucereasca si Serbia. Acolo chiar in aceste zile are loc Marele Festival Folcloric al Romanilor din Voivodina. Acesta se desfasoara pana in data de 26 august.

Pana in data de 26 august inclusiv cei de la Junii Sibiului se afla pe meleaguri sarbesti. Acestia participa in premiera la Marele Festival Folcloric al Romanilor din Voivodina ce are loc in localitatea Torac. Vor reprezenta tara noastra cei 40 de artisti ai ansamblului, solistii Alina Baca, Daniel Rosalim si Robert Tarnaveanu. Acestia vor prezenta suite de cantece si jocuri populare din mai toate zonele etnografice ale tarii noastre. „Organizatorii evenimentului și românii din Voivodina și-au dorit foarte mult ca Junii Sibiului să fie prezenți la acest festival, iar noi suntem onorați că prin acest spectacol putem să bucurăm sufletele românilor din Serbia, care știu să trăiască românește. Prin dansurile noastre și prin cântece patriotice dorim să le arătăm românilor din diaspora că suntem aproape de ei, dorim să le aducem aminte de cântecele și jocurile populare pe care le știu de la bunicii și străbunicii lor”, spune Silvia Macrea, director Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primaria "infloreaza" orasul

Municipalitatea planteaza flori in sensurile giratorii. Pentru a fi mai aspectuoase acestea sunt impodobite cu plante din productia proprie a serelor municipale. Flori vor fi plantate si in alte zone ale orasului. Un oras cu multe zone verz unde sunt plantate si flori arata mai frumos. Aceasta este deviza dupa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro