Junii in Portugalia

Hila Ovidiu

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” este mesager al culturii traditionale romanesti in Portugalia. La invitaţia Institutului Cultural Roman din Lisabona, Junii  vor lua parte la evenimentul Festival ao Largo si vor evolua marti in fata Teatrului National São Carlos din Lisabona.

Junii Sibiului vor reprezenta din nou Romania peste hotare. Artisitii au fost invitati de catre Institutul Cultural Roman din Lisabona in Portugalia, pentru un prestigios festival. Cea mai veche formatie de dansuri populare din Romania va prezenta in Lisabona jocuri populare din Transilvania, Bihor, Banat, Maramures, Dobrogea, Moldova, Oas, Mehedinti, jocuri din zona Sibiului si piese instrumentale de virtuozitate. „Festival ao Largo” se desfasoara pe tot parcursul lunii iulie si reuneste concerte, spectacole de dans si spectacole de opera. Delegatia este formata din 35 de persoane si este condusa de Silvia Macrea, directorul ansamblului. Prezenta ansamblului sibian in Portugalia se inscrie, de asemenea, in programul „Verão Cultural Romeno em Portugal” / „In iulie vara portugheza e mai romaneasca”, initiat de ICR Lisabona. In cadrul acestui demers sunt organizate un evantai de evenimente din diverse domenii cum ar fi literatura, teatru, muzica clasica, cantece si dansuri populare, toate menite sa redea diversitatea si bogatia culturii romane, iar in acest context „Cindrelul-Junii Sibiului” sunt cei care duc mesajul cantecului si jocului popular romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marea de la Ocna Sibiului

Mii de sibieni si oameni din intreaga tara au luat cu asalt la sfarsitul acestei saptamani statiunea Ocna Sibiului. Incinsi de zilele caniculare, oamenii au incercat sa se inghesuie cu paturile si sezlongurile langa lacuri si s-au racorit in apa sarata. La fel de entuziasmati au fost si comerciantii, care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro