Joia verde

Hila Ovidiu

In joia verde se inrosesc ouale. In mediul rural, traditia spune ca toate ouale vor fi vopsite in rosu. Culorile toxice au fost date deoparte si au revenit la moda cojile de ceapa. In Rasinari, doamnele au vopsit zeci de oua iar toate, au modele deosebite fiind fierte cu imprimeuri de fruze din gradina.

Joi toate gospodinele trebuie sa fi terminat cu curatenia. In aceasta zi se fac cozonacii, foile pentru placinte, si neaparat se inrosesc ouale. Doamna Adriana este experta in vopsitul oualor si face asta de-o viata, dar… numai cu coji de ceapa. Dragostea ei pentru gospodarie si bunavointa pe care o are in a impartasi si altora din secretele ei, ne-a impresionat si pe noi.  Ba mai mult, doamna Adriana vrea sa le explice tuturor gospodinelor cum se vopsesc ouale cat mai natural. Dar mai bine de atat, stie si legeanda oualor rosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Control la piata

Sibienii s-au inghesuit joi la cumparaturi in piata dar alaturi de ei au fost si inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara. Pentru ca toti cumparatorii sa fie multumiti medicii au supravegeat indeaproape carnea si produsele traditionale din piata. Producatorii s-au dovedit a fi la curent cu legislatia in vigoare pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro