Izvorul Tamaduirii, Aghiasma Mica

Hila Ovidiu

Crestinii au celebrat vineri prima mare sarbatoare de dupa Pasti. Este vorba despre Izvorul Tamaduirii, ziua in care se sfinteste Aghiasma Mica. Apa este considerata “spalatoare de pacate” si este sfintita in fiecare an in Vinerea Luminata.

itCa la fiecare sarbatoare mare bisericile din oras au fost luate cu asalt de credinciosii dornici sa participe la slujba. Prima vineri de dupa Pasti este una cu totul speciala. Ea marcheaza prima mare sarbatoare din Saptamana Luminata. Izvorul Tamaduirii se sarbatoreste de la jumatatea primului mileniu crestin cand, spun legendele crestine, inainte de a deveni imparat, Leon cel Mare, la sfatul Maicii Domnului a spalat cu apa pe fata un batran nevazator iar acesta si-a recapatat vederea. De aceea in aceasta zi se sfinteste Aghiasma Mica. Apa este considerata spalatoare de pacate. In traditia populara se spune ca in aceasta zi cu niciun chip nimeni nu trebuie sa munceasca. Conform credintelor din strabuni cine incalca sfintenia sarbatorii era lovit de boli ce nu-si mai gaseau vindecarea pana la moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrari in sere

Angajatii de la Parcuri si Zone Verzi se pregatesc deja pentru infrumusetarea orasului pe timp de vara. In serele municipalitatii se cresc deja zeci de mii de flori care vor colora orasul in sezonul estival. Lucratorii Serviciului de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi se pregatesc intens pentru sosirea sezonului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro