Investitii de peste 70 de milioane

Hila Ovidiu

Se anunta investitii consistente. Pentru anul acesta municipalitatea a prevazut la acest capitol peste 70 de milioane de lei. Bani vor fi folositi pentru finalizarea lucrarilor incepute in 2012, construirea unui pod, reabilitarea unui viaduct si modernizarea mai multor strazi din cartiere. Din cele 130 de strazi ramase neasfaltate la ora actuala, 30 vor intra in lucru in aceasta primavara.

Din pecele peste 70 de milioane de lei, 14 milioane se vor aloca pentru lucrarile la strazi incepute in anul trecut. Aici este vorba despre Calea Poplacii, Calea Cisnadiei, Calea Turnisorului, strada Masinistilor si resita. Tot din aceasta suma se va interveni si pentru modernizarea iluminatului public pe Alba Iulia, Cisnadiei, Poplacii Turnisorului si Piata Iancu de Hunedoara.

Dintre lucrarile noi, cea mai importanta va fi probabil construirea unui nou pod peste Cibin. Acesta va fi realizat chiar in dreptul pietei Cibin. Lui i se adauga lucrarile de reparatii la viaductul Vasile Aaron. In ceea ce priveste modernizarea strazilor sunt prevazute lucrari pe Strungului, Principatele Unite, Munteniei, Grigore Ureche, Anatole France, Drumul Ocnei si Vasile Parvan. Pentru cartierele Sibiului sunt prevazute lucrari de modernizare a retelei de apa si canalizare in Vasile Aaron. Tot aici se va efectua si documentatia tehnica pentru modernizarea drumurilor, parcarilor si spatiilor verzi. In cartierul Tineretului sunt prevazute lucrari de amenajare a iluminatului public dar si realizarea de poduri intre strazile Berlin si Luxemburg, Deventer, si strazile Londra si Viena.  Retelele de iluminat vor fi modernizate si pe Viitorului, Revolutiei, Octavian Goga, Piata Armelor, Piata Garii si strada Sacel. In faza de proiect tehnic vor fi incluse in acest an strazile Bahluiului, Frunzei, Calea Surii Mari, si alte 31 de strazi din cartiere pe care lucrarile vpropriu zise vor incepe abia in 2014. tot in faza de proiect tehnic, dar pentru retelele de apa sunt trecute si strazile Tudor Arghezi, Matei Milo, Artileristilor, Goga, Ilie Macelaru si Genistilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prins cu drujba-n sac

Hot cu ghinion. Un barbat din Gura Raului a dat nas in nas cu politistii imediat dupa ce furase o drujba. Luat la bani marunti despre provenienta motofierestraului barbatul de 35 de a ni a recunoscut ca l-a luat din gospodaria unui localnic. Mai exista si hoti ghinionisti. Dovada in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro