Invatati-va copiii sa reactioneze in situatii de urgenta!

Hila Ovidiu

Fetita intoxicata cu fum in urma incendiului de la Sorostin a murit. Pentru a preveni astfel de nenorociri pompierii spun ca parintii ar trebui sa ii invete pe cei mici ce sa faca in situatii de urgenta.

indxReamintim faptul ca in cursul zilei trecute a avut loc un incendiu la o casa in localitatea Sorostin. In casa se afla o fetita de doar 3 ani. Micuta a fost scoasa de catre vecini din imobilul in flacari pana la sosirea salvatorilor insa la momentul la care au ajuns echipajele SMURD copila era in stop cardio respirator si se intoxicase cu fum. Ore in sir au incercat medicii sa o resusciteze, iar in cele din urma au adus-o la Spitalul Luther din Sibiu. Din pacate pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic.
Pompierii spun ca toata aceasta nenrorocire ar fi putut fi evitata daca parintii si-ar fi invatat copilul sa reactioneze in situatii de urgenta.
Reprezentantii ISU spun ca este bine ca un copil sa stie ca nu are voie sa se joace cu focul, iar daca vede o flacara nu trebuie sa stea in apropierea acesteia. Daca simte miros de gaz sau de fum este bine sa paraseasca zona si sa ceara ajutorul vecinilor sau chiar al trecatorilor de pe strada. Pentru cei mai mari este bine sa stie ca pot anunta orice neregula la numarul unic de urgenta 112.
In urma decesului fetitei s-au autosesizat si cei de la DGASPC. Parintii micutei moarte ar putea ramane si fara celalalt copil daca se stabileste ca in cauza a fost vorba despre neglijenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2 acidente din cauza neacordarii de prioritate

Neacordarea de prioritate a facut inca doua victime in doar 24 de ore. Primul dintre evenimentele rutiere a avut loc in cursul serii trecute in zona Aeroportului International Sibiu cand un pieton a fost pur si simplu spulberat. In cursul acestei zile o soferita neatenta a lovit un mopedist. Primul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro