Inundatiile au facut pagube de aproape 3 milioane de lei

Inundatiile de saptamana trecuta au facut pagube importante la Sibiu. Locuintele a zeci de familii din judet sunt afctate. Mai sunt afectateo statie de apa, un drum judetean si peste 30 de podete.

Tabloul complet al inundatiilor de saptamana trecuta a fost completat abia in cursul zilei de luni cand autoritatile locale au prezentat rapoartele privind pagubele. Cele mai afectate zone au fost Ocna Sibiului, Cristianul , Gura Raului, Talmaciul dar si mai multe portiuni de drum judetean.

In ceea ce priveste locuintele mai multe familii stau cu teama ca in orice clipa dealul de pe care au aparut deja alunecari de teren se poate pravali cu totul peste casele lor. Pentru a preveni o nenorocire Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a votat in cursul sedintei de la inceputul saptamanii alocarea sumei de 100. 000 de lei pentru realizarea unui zid de protectie pe malul paraului Talmacel.

In ceea ce priveste cele 4 locuinte afectate de la Cristian respectiv cele 29 de la Ocna Sibiului, reparatiile se vor face in baza asigurarilor obligatorii ale caselor.

Pentru drumul ce leaga Tilisca de Rod s-a alocat suma de 170.00 de lei. Peste 200 de mii de lei primeste si  Miercurea Sibiului pentru repararea a 8 poduri si podete. In ceea ce priveste caile de traversare, cea mai grava situatie este la Mosna. Aici au fost afectate sau slabite de viituri un numar de 14 podete. S-a decis ca este nevoie de suma de 315.000 de lei pentru reparatia acestora.

Cei mai multi bani merg insa catre Orlat, pentru interventiile de la statia de apa.

In numele localitatii Gura Raului se va solicita suma de 125 de mii de lei destinati reparatiei de podete. Pentru aceleasi obiective de reparatii se vor solicita cate 75 de mii de lei in cazul localitatilor Ocna Sibiului si Saliste.

Banii vor fi alocati prin ordonanta de catre Guvern si vor proveni din fondurile de urgenta. Cel mai probabil proiectele de alocare a sumelor vor fi votate in sedinta guvernamentala din aceasta saptamana. Pericolul inundatiilor pare insa sa nu fie trecut. Meteorologii anunta un nou val de ploi. Prefectul de Sibiu, Adela Muntean cere tututor autoritatilor sa isi faca treaba.

Cele mai mari probleme par sa fie pe rau Visa.

In zonele calamitate au intervenit si cei de la Directia de Sanatate Publica. Acestia au facut probe de apa in vederea verifiacarii potabilitatii si au luat toate masurile necesare pentru a vaccina populatia in cazul aparitiei vreunei epidemii.

Pana la momentul de fata nu au fost inregistrate probleme in zonele afectate in ceea ce priveste sanatatea publica.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS