Intrebarile ascultatorilor Eveniment FM, au primit raspuns de la Primarie, cu privire la dispozitivele pentru rozatoare, instalate in oras

stiri redactie

Numerosi ascultatori au sesizat prezenta dispozitivelor pentru rozatoare in apropierea blocurilor. Am intrebat Primaria Sibiu, cu privire la aceste dispozitive, pe baza intrebarilor formulate, de catre ascultatorii postului nostru de radio. Iata raspunsul Primariei:

1.    de ce aceste dispozitive, nu au fost amplasate in pivnițele blocurilor?

Acțiunea de dezinsecție și deratizare se desfășoară și presupune intervenția pe domeniul public. Subsolurile și incintele blocurilor sunt proprietate privată a celor care dețin apartamente. Dispozitivele pentru deratizare au fost instalate în zonele verzi din jurul blocurilor, în zona platformelor de deșeuri, în piețe, târguri, pe malurile apelor, în cimitire, dar și în alte obiective identificate cu risc.

2.    sunt periculoase ele, pentru populație?

Substanțele utilizate pentru deratizare sunt Ratibrom 2 Pellet și Verat Block, substanțe avizate, conforme cu reglementările legale în vigoare.

Aceste substanțe pot fi periculoase doar în caz de ingerare accidentală sau inhalare. Din acest motiv substanțele sunt introduse în dispozitive pe care este marcată clar destinația și faptul că pot fi periculoase.

3.    de la montarea acestora, cate rozătoare s-au „prins” in capcane?Dispozitivele de intoxicare nu au rol de capcană. După ingerarea substanțelor din acestea, rozătoarele mai trăiesc aproximativ 4 zile.

4.    s-au montat in oraș, ca urmare a reclamațiilor venite din partea cetățenilor?

Acțiunea de deratizare în municipiul Sibiu este una curentă, pe care municipalitatea o realizează pentru protecția cetățenilor și a animalelor. Sesizările venite din partea cetățenilor sunt contabilizate și avute în vedere în această acțiune, dacă se referă la domeniul public.

5.    care a fost valoarea contractului si cu ce firma s-a semnat?

Contractul pentru activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a fost încheiat pe o perioadă de patru ani cu societatea SC DD CHIM SRL și are o valoare totală de 4.094.135 lei. În ceea ce privește deratizarea, suma alocată unei acțiuni este de 113.299 lei, fără TVA (0,0371 lei/mp). Potrivit contractului, suprafața prevăzută pentru deratizare este de 3.053.896 mp, numărul de dispozitive amplasate în teren corespunzând ca acțiune acestei suprafețe.

Ne puteti trimite solicitarile dumneavostra, prin email: stiri@evenimentsibiu.ro, sau prin whatsapp la numarul de telefon: 0726.00.55.20, iar noi le vom face cunoscute, autoritatilor. Va multumim pentru interesul aratat emisiunii „Eveniment te asculta”, emisiune difuzata zilnic, de luni pana vineri, de la ora 14:00 la ora 16:00, pe Eveniment FM (SIBIU 103,2 FM VALCEA-PITESTI 96,9 FM si AGNITA 88,5 FM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Studiu pentru o mai bună conectivitate între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterița cu restul orașului

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 27 aprilie, contractul pentru realizarea unui studiu care să indice măsuri de îmbunătățire a legăturilor rutiere între cartierele Lazaret, Reșița și Gușterițacu restul orașului. “Sibiul este în continuare dinamic din punct de vedere al construcțiilor noi. În Lazaret, Reșița și Gușterița s-a construit mult […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro