INTERVENŢII ISU SIBIU

stiri redactie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în ultimele 48 de ore, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 53 cazuri medicale. Alte 28 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.
În această perioadă, pompierii militari sibieni au intervenit în municipiul Sibiu, pe străzile Nicolae Bălcescu, Ion Rațiu și Vasile Cârlova pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de pe fațadele clădirilor care prezentau pericol pentru cetățeni.
Totodată, Detașamentul de Pompieri Sibiu a acționat pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetație uscată în localitățile Slimnic și Săcel, în cooperare cu membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență ale localităților respective. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ șapte ha vegetație uscată.
În data de 25.02 a.c., ora 21.40, salvatorii sibieni au fost alertați cu privire la un incendiu care se manifesta generalizat la acoperișul și podul unei case din localitatea Șura Mică. Acesta a fost localizat în cel mai scurt timp și a fost lichidat după aproximativ două ore. Au fost alocate două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD. Nu au fost semnalate victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Au ars acoperișul și podul casei pe o suprafață de aproximativ 70 mp.
De asemenea, în acest interval subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au efectuat un număr de șase recunoașteri la obiective din zona de competență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Sibiu a contractat modernizarea a încă 7 străzi de pământ din cartierele Tilișca, Lazaret, Țiglari și zona Obor

Primarul Astrid Fodor a semnat miercuri, 26 februarie două contracte pentru modernizarea a șapte străzi de pământ. În urma unor proceduri de achiziție contractele pentru ambele loturi au fost adjudecate de firma din Sibiu. “Anul trecut am contractat lucrările de modernizare a 23 de străzi de pâmânt, iar săptămâna trecută […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro