Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa

Hila Ovidiu

Specialisti ai DSP, ai Ministerului Sanatatii dar si medici de familie si-au dat intalnire joi pentru a participa la proiectul “Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa”. Programul are ca scop specializarea doctorilor in implementarea programelor de screening in ceea ce priveste cele mai raspandite forme de cancer. Este vorba despre afectiunile de col uterin, de san sau de colon.

Medicii sunt chemati la instruire. Proiectul cu finantare europeana s-a desfasurtat in  mai multe judete ale tarii iar acum a ajuns si la Sibiu. Acesta a re ca scop cresterea gradului de formare a profesionistilor din sistemul sanitar pentru a raspunde noilor prioritati ale politicilor programelor de sanatate urmarind cresterea gradului de adaptabilitate si formare a lor prin dobandirea de cunostinte necesare pentru asigurtarea implementarii unor programe de screening eficient pentru pentru cancerul de c ol uterin, colon si san. Proiectul are o valoare de aproximativ 18 milioane de lei, de el vor beneficia in principiu 6 mii de medici specializati in medicina de familie si 1200 de medici cu alte specializari. Rapoartele UE arata ca cele mai raspandite forme de cancer la femei sunt cele de colon, mamar si ovarian, iar la barbati cancerul de colon, de prostata si de stomac. In Romania anual mor aproximativ 46 de mii de oameni din cauza diferitelor forme de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Materiale suficiente pentru spital

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu are, in sfarsit, suficiente materiale de uz curent, cum ar fi medicamentele si consumabilele. Acest lucru s-a intamplat datorita faptului ca Consiliul Judetean Sibiu se ocupa de plata utilitatilor spitalului, iar banii pe care unitatea ii cheltuia pana acum pentru acestea, sunt folositi pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro