Insolatia este o urgenta medicala!!!

Hila Ovidiu

Caldura din ultimele zile ultimele zile le da mari batai de cap sibienilor. Mai multi oameni au ajuns la spital cu insolatie. Municipalitatea a decis amplasarea a 8 puncte de prim ajutor in oras.

imagesMiercuri a fost cea de-a treia zi consecutiva in care tara noastra s-a “prajit” la mai bine de 35 de grade cu plus. Intreaga tara a fost sub diferite coduri meteo de canicula. Cele mai multe judete au avut cod galben sau portocaliu. Cel mai cald a fost in Arad si Bihor unde meteorologii au emis cod rosu iar temperaturile au ajuns si pana la 39 de grade la umbra. In aceste conditii nu este de mirare ca tot mai multi oameni au ajuns la spital cu insolatie. La temperaturi crescute, dar mai cu seama la efort fizic in zile toride, organismul pierde multe lichide si ajunge la deshidratare si epuizare. Setea si oboseala sunt practic primele semne care ar trebui sa ne duca cu gandul la insolatie. La acestea se adauga dureri de cap, ameteli, greata si frisoane. Medicii spun ca insolatia este o urgenta medicala ce poate pune viata in pericol sau poate duce la alte complicatii. In unele cazuri insolatia poate duce chiar la stop respirator. Pentru a preveni aceasta maladie este bine sa evitam statul in soare. Se recomanda vizita la medic inca de la primele simptome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 700 de contestatii la BAC

Record de contestatii la Bac. Aproximativ 750 de absolventi de liceu s-au declarat nemultumiti de notele primite. Cei mai multi dintre ei au contestat nota obtinuta la proba de limba romana. Chiar daca dascalii si reprezentantii Inspectoratului Scolar s-au declarat multumiti de rezultatele obtinute de catre absolventii de liceu in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro