Inselaciunile pe telefonul mobil, moda nationala

Hila Ovidiu

Tot mai multe persoane ajung sa depuna plangere la politie dupa ce au fost inselate cu ajutorul telefonunului mobil. Sibienii reclama faptul ca au fost contactati de persoane care s-au dat drept angajati ai unor firme de telefonie, apoi au fost pacaliti sa tasteze diferite coduri, cu ajutorul carora raufacatorii si-au incarcat credit pe cartele.

O practica necinstita tot mai des intalnita a devenit o veritabila sursa de venit pentru tot mai multi oameni de rea credinta. Acestia pun la cale planuri elaborate, prin care se dau drept angajati  ai unor companii de telefonie mobila si ii pacalesc pe clienti sa tasteze diferite coduri, prin care incarca automat cu credite diferite cartele, sau mai rau, sa cumpere cartele si apoi sa le transmita codurile de incarcare. Si nu sunt putini oamenii care cad in astfel de capcane. Politistii nu prea au cum sa ii depistaze pe acesti raufacatori, pentru ca folosesc cartele pre-pay, imposibil de depistat. Tocmai de aceea oamenii legii fac apel catre sibieni sa fie cat se poate de vigilenti si sa nu dea crezare unor oferte care par  mult prea frumoase ca sa fie adevarate. e asemenea, daca sunteti contactat in legatura cu diferite oferte si promotii, verificati cu atentie site-urile companiilor in numele carora sunteti contactati, inainte de a da crezare persoanelor care va suna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eurobikerii ajung la Sibiu

Zeci de motociclisti din intraga Europa vor lua cu asalt Sibiul. Ei participa la cursa anuala intitulata Euro-Tour si vor ajunge in Piata Mare miercuri seara. Insusi primarul orasului, alaturi de alti bikeri din Sibiu ii vor intampina pe impatimitii de motoare care strabat Europa in sa. Sunt singurul club […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro