Inscrierile la BAC incep la finele lunii

Hila Ovidiu

Incep emotiile pentru cei care vor da bacalaureatul in aceasta vara. De la sfarsitul acestei luni ei vor trebui sa se inscrie pe listele de examen. Aproximativ 3500 de tineri absolventi de ciclu liceal vor asuda de truda din 10 iunie cand se vor desfasura primele probe.

Absolventii de liceu incep deja sa aiba emotii. Luna urmatoare ei vor trece prin probele de foc ale examenului de maturitate. Pana atunci insa la finele acestei luni acestia vor trebui sa se inscrie la examenul de bacalaureat. Inscrierile sunt programate pentru perioada 28-30 mai. Aproximativ 3500 de tineri vor sustine acest examen in vara. In data de 1 iunie se va incheia anul scolar pentru cei care dau bacul in vara, iar din 11 iunie acestia vor sustine prima proba orala. Este vorba despre evaluarea competentelor lingvistice de comunicare in limba romana. Proba va dura pana in 13 iunie. Tot din 13 si pana in 15 iunie vor avea loc probele orale pentru cei care dau examen si la limba materna, iar proba digitala se va desfasura intre 18 si 22 iunie. Din 25 si pana in 27 iunie tinerii vor trebui sa arate ca sunt cunoscatori de limbi straine, iar in 2 iulie va avea loc prima proba scrisa. Proba obligatorie a profilului este programata pentru 4 iulie, cea la alegere a profilului si specializarii se va sustine in 6 iulie. In 8 iulie vor aparea primele rezultate, iar dupa depunerea si solutionarea contestatiilor in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Pentru ghinionistii care nu vor promova in sesiunea de vara, din 20 august va avea loc sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Locatari noi la Zoo

Doi pui de tigru au ajuns joi la gradina zoologica din Sibiu. Ambele sunt femele iar lor li se va alatura inca un puiut, mascul. Tigrisorii vor sta cateva luni la izolare, apoi vor fi mutati impreuna cu tigrul Baghera. Pana atunci, se cauta nume pentru cei trei puiuti care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro